Take That @Veronica Magazine
50676
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-50676,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,capri-ver-2.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,paspartu_enabled,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Take That @Veronica Magazine

BACK FOR GOOD

 

Tien jaar na de dramatische break-up kwam Take That keihard terug met bestseller (3 miljoen keer) Beautiful World. De opvolger heet The Circus. Zijn ze ‘Back For Good’?

 

Verveeld zitten Gary Barlow en Jason Orange in een Londense hotelkamer met uitzicht op een weelderige tuin, die voor de verandering baadt in een on-Brits warm zonnetje. We besluiten de lome mannen eens goed wakker te schudden voordat we een kleine tour door hun carrière maken aan de hand van Take That-nummers.

 

Ik moet eerlijk bekennen dat jullie muziek me niet zo aanspreekt, maar mijn zusje heeft lang gehuild toen jullie break-up op het journaal was in 1996.

Gary: “Dat spijt ons heel erg. Hopelijk kunnen we het goed maken met The Circus.”

Maak je geen zorgen. Ze was pas 4 jaar, ze huilde praktisch de hele dag.

Jason: “Haha, die was raak!”

Mooi, dan we kunnen beginnen.

 

RULE THE WORLD

Gary: “We waren heel zenuwachtig voor de comeback twee jaar geleden. Hebben we te lang gewacht, hebben we lang genoeg gewacht? We wilden niet overkomen als verlopen artiesten die nog geld proberen binnen te harken. Het leven achter de schermen is veel belangrijker. Howard en ik hebben kinderen die snappen wat er gaande is. Ze vinden het gaaf om een show te bezoeken met 60.000 toeschouwers die naar hún vaders komen kijken. Ik ook, want er komt – wie weet al heel snel – een tijd dat ze zich gaan schamen voor ons.”

Jason: “Dan krijgen ze een stadionverbod.”

 

BABE

Jason: “Het huidige succes is niet te danken aan het feit dat de 15-jarige meisjes van toen, nu geld hebben. Het is nog steeds een vrij jong publiek. Waarschijnlijk meiden die Take That via hun moeders hebben leren kennen. De muziek spreekt sowieso een breder publiek aan omdat-ie beter geworden is. Niet elke song, maar over het algemeen. Het hangt veel meer samen nu.”

 

EVERYTHING CHANGES

Gary: “Er wordt gezegd dat de muziekindustrie met 40 procent is gedaald. Maar brengt U2 een plaat uit, dan worden de platen ineens wél verkocht. De echt goede platen redden het. Alles wat ooit minder dan honderdduizend keer over de toonbank ging, verkoopt niet meer. Voor nieuwe artiesten is het helemaal moeilijk, maar niet onmogelijk. Neem nou Duffy, die heeft ons misschien wel overtroffen het afgelopen jaar.”

Jason: “Het heeft absoluut met kwaliteit te maken. Het is echt niet alleen aan de oude fanbase te danken dat we zo’n ‘shit load’ verkocht hebben.”

Gary: “95 procent van de muziek op het label Universal is shit. Het is de vijf procent aan grote artiesten die het label draaiende houden.”

Jason: “Of we het nu zouden redden zonder onze voorgeschiedenis? Geen schijn van kans, ten dode opgeschreven, haha. Nee, we mogen van geluk spreken dat we die achtergrond hebben. In deze snelle tijd waarin een computer na een week al verouderd is, heb je een grote voorsprong met een geschiedenis.”

 

BACK FOR GOOD

Jason: “Die is leuk.”

Gary: “We hebben afgesproken niet te ver vooruit te kijken. Tot aan juli 2009 staat de agenda vol wegens dankzij de tour. En dat is ver genoeg voor ons. Ik denk niet dat er ooit nog een persconferentie komt waarin we snikkend vertellen dat we uit elkaar gaan.”

Jason: “Er is geen druk meer om elke twee jaar een album te maken. Als we de behoefte hebben om muziek te maken, duiken we wel weer de studio in. Wat een bevoorrechte positie om in te verkeren.”

 

NEVER FORGET

Jason: “De ruzie met Robbie Williams is inderdaad bijgelegd. Er is contact, maar het is voor beide partijen geen item om hem terug in Take That te halen. Misschien over een paar jaar, maar ik denk dat de lezer liever jouw antwoord heeft Gary.”

Gary: “We waren in Los Angeles om The Circus af te mixen en een videoclip van Greatest Day op te nemen. Rob is een keer of vier langs geweest. Er valt niet echt iets over te melden. Ik heb Rob twee jaar geleden al voor het eerst sinds de break-up gesproken. Dát was voor mij de ‘big meeting’. We hebben zes jaar met elkaar een band gevormd. In die jaren zijn onze levens drastisch veranderd, dus het is zeker niet niks. Hopelijk staan we ooit weer samen op het podium.”

 

COULD IT BE MAGIC

Jason: “Britney Spears bracht inderdaad in de zelfde week een gelijknamige cd uit. Nou ja, niet helemaal hè. Wij hebben nog ‘The’ voor Circus staan.”

Gary: “Dat is het grote verschil. Het is nooit makkelijk. Denk je alles in orde te hebben en dan hoor je dit. Heel vervelend. We waren er echt al een maand of vijf mee bezig, hadden een song met die titel, het artwork gefotografeerd in circusstijl. Maar aan de andere kant: ‘Who cares?’”

Opdrachtgever

Veronica Magazine

Date

16 december 2008