Willie Wartaal -- Playboy
50681
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-50681,qode-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,capri-ver-2.3, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,fade_push_text_top,paspartu_enabled,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Willie Wartaal @Playboy

Willie Wartaal @Playboy

20 Questions

 

Olivier Locadia, beter bekend als Willie Wartaal, heeft een nieuw tv-programma op on demand-platform KPN Presenteert. Als je geen KPN hebt, kun je via de website kijken naar Willie’s Wheels. Verder kun je deze maand nog naar Watskeburt?! De Musical.

 

 

1 Waarom woon je in Den Haag?

Omdat mijn vriendin in Den Haag woont. Zij is heel close met haar gezin en ik werk door het hele land, dus is het praktischer om hier te wonen. Het is een leuk dorp. Ik ga natuurlijk alles vergelijken met Amsterdam: het is kleiner, er gebeurt veel minder, je kan er niet omheen rijden. Dat is wel vervelend. Soms wil je aan de andere kant zijn, maar dan moet je gewoon heel lang ergens naartoe rijden. Als die zee er niet was geweest, was het allemaal wat praktischer. M’n vriendin houdt van de zee, maar deze zee kan mij gestolen worden.

 

2 Als je één dag de baas mocht zijn in ‘Den Haag’. Wat zou je dan meteen veranderen?

Wauw, wacht even, er zijn veel dingen, want ze kunnen het echt niet daar. Sowieso zou ik vijftigduizend euro van het loon van de ministers afhalen. Dat blijft in de kas. Mensen in de politiek zijn vergeten dat het voortkomt uit een soort van plicht. Ze willen macht. Als het minder vanuit die macht gaat, maar vanuit een passie – zeg maar wat leraren hebben – dan krijg je betere politiek. Dan is het oprechter. Nu is het gewoon een fakking goeie baan, je wordt in een dikke bak overal heen gereden. De Tweede Kamer is te cool.

 

3 Je gaat Willie’s Wheels presenteren. Wat is dat?

Ik ga een populaire Nederlandse artiest ophalen in een auto die speciaal voor die artiest is uitgekozen en dan rijden we naar een fan. Die krijgt een verrassingsoptreden. Feelgood-tv, we hebben al een paar toffe afleveringen gedraaid. Ik hoop dat mensen het leuk vinden.

 

4 Verdient het een beetje?

Ja! Het verdient in elk geval beter dan interviews afnemen. Hoewel, deze tosti ham-kaas nemen ze me niet meer af.

 

5 Waarom altijd telecom?

Zij denken dat ik hun doelgroep aanspreek, ik weet niet man. Ik geloof niet zo in reclames in Nederland. Het is wel tof om te doen. Tele2 was een toffe productie om aan mee te werken, maar ik heb echt geen idee of het werkt.

 

6 Wat zou je niet doen?

Iets voor een Amerikaans bedrijf, dat zijn meestal boeven. Al zou ik eerder afhaken op wat ik moet doen dan waar het voor is. Ik wil alles verkopen, zolang het met een tof filmpje en de juiste clou gebeurt. Overal waar ik aan meedoe, wil ik iets te zeggen hebben. Nee kunnen zeggen op elk moment en dingen toevoegen. Ik wil overal over een stem in hebben. Als iets flopt, wil ik kunnen zeggen dat ík erin geloofde en dat ik het op mijn manier gedaan heb. Ik ga liever af dan dat ik anderen aanwijs. Het geeft niet als het mis gaat. De enige manier waarop mensen je blijven geloven. Doe je eigen shit en heb er lol in.

 

7 Badr of Rico?

Badr man! Honderd procent. Heel simpel, hij is de bad guy. Ik hou daarvan. Kijk, Messi was eerst altijd heel netjes en nu heeft-ie ineens een baard, blond haar en tatoeages. Als ik hem zie, denk ik alleen maar ‘Jij bent niet die gast’. Hij is daar opeens mee gekomen, omdat het in is. Ik heb altijd van de bad guys gehouden: Maradona en Gascoigne, die leipe nigga’s. Brave sporters kunnen me gestolen worden. Die lege voorgeconstrueerde zinnen na een voetbalwedstrijd. Niemand die ooit zegt ‘Ik was echt slecht, ik heb kut gespeeld’.

 

8 Welke auto rij je zelf?

Een matgroene Volvo V60. Heb ik er zelf op laten plakken, omdat ik dat voor die auto echt een toffe kleur vind. Het is ook wel grappig, want eigenlijk is het een hele saaie familieauto. Met die matgroene sticker erop willen mensen altijd zien wie erin zit. Gaan ze gekke dingen doen op de snelweg. Om te kijken wie er in die auto zit. Niet om een wedstrijd aan te gaan, want dat is niet het gevoel dat Volvo oproept bij mensen. Het is een relaxte Diesel met leren bekleding. Heel veel mensen steken hun duim op. Ik probeer steeds minder oogcontact te maken, anders blijf ik maar knikken en hoi zeggen.

 

9 Wat heeft het verse vaderschap je gebracht?

Dat er eindelijk regelmaat in mijn leven is. Elk mens is daaraan toe. ’s Avonds moet je naar bed en ’s morgens moet je opstaan. Daia is nu acht maanden of zo en ze wordt niet meer wakker ’s nachts, zwaar relaxed. Ik heb een heel relaxed kind. Zo blijft het vast niet. Mijn vriendin heeft die naam verzonnen, geen idee hoe ze eraan komt. Ik had een goeie jongensnaam, maar het werd een meisje. Ik denk dat het niet zoveel uit maakt. Zij gaat ook gewoon kickboksen.

 

10 Iedereen van de Jeugd heeft nu een kind. Is dat het einde?

Nee. Ik weet dat kinderen vaak dingen verpesten, maar dit gaat ze niet lukken. Moeten ze toch iets meer drugs voor gebruiken. Dus als ze tien zijn, praten we verder. Onze gesprekken zijn wel anders. Laatst probeerde ik Freddy nog aan de hydrofiele doeken te krijgen. Hydrofiele luiers, dat is zo’n heel zacht soort katoen en het is overal goed voor. Iedereen zou het in huis moeten hebben. Je gebruikt ze voornamelijk als doek, handdoek of als speeltje. We hebben laatst nieuwe hydrofiele doeken gekocht. Niet omdat ze op waren, maar omdat we er meer wilden. Het is katoen, het werkt gewoon.

 

11 Wat moeten we ons voorstellen bij Watskeburt!? De Musical?

Wat sowieso leuk is, is dat die poppen heel tof zijn. Verder zijn wij het gewoon, maar dan met poppen. Het is grappig vermaak, op alle manieren. Ik vind dat het dicht bij ons staat. Er gaan ook mensen dood, jammer hè. Laat die sit com maar komen en dan die film in Amerika natuurlijk. Met Samuel L. Jackson als Willie Wartaal.

 

12 Hoe ziet een doorsnee week er voor jou uit?

Ik heb geen doorsnee weken. Vandaag Playboy en net een meeting over een programma waar ik aan meedoe, een soort Rappers in de sneeuw, maar dan anders. Morgen ga ik naar een schrijfkamp van Murdaturk, twee dagen beetje muziek maken. Donderdag heb ik volgens mij een opname. En vrijdag vrij. Zaterdag word ik alleen gebeld door een radiostation. Veel thuis chillen met de kleine. Laatste tijd is het wel een beetje zo. Dat is ook rijkdom toch. Dat je veel tijd hebt en tegelijkertijd kankersuccesvol bent.

 

13 Claudia de Breij haakt onverwacht af en jij moet de Oudejaarsconference overnemen. Wat is je stokpaardje?

Tof, dat wil ik sowieso een keer doen man, zonder muziek erbij. Dan zou ik het vooral hebben over de media. Fascinerend. De media bijhouden is mijn hobby. Ik heb deze telefoon speciaal aangeschaft om te twitteren. Het feit dat het slecht gaat met veel kranten, zorgt voor rare berichtgeving. Clickbait, nieuws máken, openlijk kant kiezen voor Hillary Clinton. Zelfs The New York Times deed eraan mee. Het is zo gek dat een krant een kant kiest. Je bent de krant, de journalist, je bent niemand. Je vertelt gewoon wat er gebeurt, ga me niet vertellen op wie ik moet stemmen. Ga weg man. Dan kun je nooit meer nieuws over die persoon of dat onderwerp serieus nemen. Al het nieuws is bevuild.

 

14 Het hoogtepunt weten we. Wat is het dieptepunt van 2016?

Even denken man. Zo’n jaar duurt altijd best lang. M’n moeder is overleden, maar dat was niet echt een dieptepunt. Ze heeft Daia nog wel gezien. Maar alleen omdat mijn vriendin dat graag wilde. Ooit op een dag zal ik daar blij mee zijn. M’n moeder was ziek. Ze heeft in haar leven niet voor mij gekozen en dat wist ik altijd. Zat ik verder ook niet mee. Mensen maken er altijd een ding van, dat ik het wel erg zou moeten vinden. Dat ik toch naar haar toe zou moeten gaan. Nu zie ik in dat ik toch niet naar al die mensen had moeten luisteren.

 

15 Wat heb je geleerd van de kinderprogramma’s die je gemaakt hebt?

Dat alle mensen goed beginnen en daarna pas bederven. Het is heel leuk om te doen. Sommige dingen moet je anders vragen aan kinderen, veel dingen moet je niet vragen. Het is überhaupt moeilijk om een leuk tv-programma te maken, maar dat het met kinderen is, maakt het niet moeilijker.

 

16 Wat voor programma zou je nog willen maken?

Zomergasten. Van televisie volg ik te weinig, maar ik zou die guy van De Correspondent uitnodigen: Rob Wijnberg. Ik ben benieuwd wat hij vindt van veel zaken. Wilders zou ik graag spreken. Ik zou objectief beginnen, want ik ben oprecht benieuwd wat er in zijn hoofd speelt. Sylvana Simons zou ik willen checken. Niet samen, dat gaat niet werken. Is ook niet het ding van het programma. Als je een tof gesprek met iemand wil, moet je ervoor zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Als Wilders een fragment van Fitna wil laten zien, kan dat. Ik zou van hem willen weten wat zijn échte beweegredenen zijn. Waarom doe je dit? Waar geloof je zelf in? Wil je gewoon geld verdienen? Ben je gek? Geniet je van de aandacht?

 

17 Lowlands bestaat 25 jaar volgend jaar. Welke legende zou je uitnodigen?

Het liefst Prince, maar laten we een levend iemand contracteren. Nee wacht, toch DJ Rashad. Die is ook al twee jaar dood, maar te weinig mensen kennen hem. Als je het voor het eerst hoort, klinkt het als abstract elektronische herrie, maar dat is het niet. Het is ghetto tech of booty. Het maakt niet uit hoe het heet, maar mensen moeten het opzoeken: Double Cup van DJ Rashad.

 

18 Ben je rijk?

Ja man. Het is niet zoveel als ik hoopte toen we met De Jeugd begonnen, maar ik mag echt niet klagen. Er kan altijd meer bij. Volgens mij zit er geen maximum op een bankrekening. Ik ben blij dat ik al tien jaar dingen doe die ik leuk vind. Ik had veel meer geld kunnen verdienen als ik overal ja op had gezegd. Maar ik heb tegen precies de juisten nee gezegd. Soms weet je gewoon dat 25.000 euro ook niet alles is als het werk niet bij je past. Die dag zelf denk je wel ‘Fuuuuck, ik kan die 25K níét factureren’, maar het is meer waard als je het niet doet.

 

19 Wat is de grootste levensles uit elf jaar Jeugd van Tegenwoordig?

Heel simpel: je moet jezelf zijn. Dat is het. Meer is er niet. Wees gewoon jezelf. Als ik terug kijk, ben ik altijd mezelf geweest. Eerst zonder erover na te denken, nu denk ik ‘dit werkt goed, hou dit vast’. Iedereen kan succes hebben, met wat dan ook.

 

20 Van welke soort drugs heb je het meest plezier gehad?

Paddenstoelen toch wel hoor. Paddenstoelen zijn echt de shit. Niet iets wat je heel vaak kan doen, maar dat is misschien ook maar beter. Je moet goed in je vel zitten. Je hoofd gaat op een andere manier werken. Kinderlijke verwondering komt terug, je ziet hoe tof alles is. Dat vergeet je de hele tijd als je aan het leven bent. Als je aan de paddo’s bent, laat je dat mee rennen met iedereen los.

Opdrachtgever

Playboy

Date

1 december 2016